12 нови за България автомобила ще бъдат представени в Пловдив 19.09 | 13:19

Автомобилният салон ще се проведе от 26 септември и 1 октомври

От Ивайло Ачев

Общо 12 премиери на нови модели автомобили са подготвили участниците в автомобилния салон, който ще се проведе в рамките на Международния технически панаир от 26 септември до 1 октомври, съобщават от пресофиса на панаира.

Германската автомобилна икона  BMW ще покаже за първи път в България Серия 1 с пет врати в спортен и градски вариант и Серия 6 Coupe 650i. Японската компания Nisan пуска четвърто поколение на "Micra”, а "Mini” - новото "Coupe Cooper S”.

Сред новостите за нашия пазар са и два модела лекотоварни автомобили на "Piaggio Commercials" - Аpe 50 и Ape TM. Fiat 500 пък е оборудван с новия двуцилиндров TwinAir мотор, който спечели титлата "Международен двигател на годината 2011”. Премиери ще има и на щандовете на KIA, Mercedes-Benz, BRP.

На Есенния панаир в Пловдив ще бъдат показани и 7 модела на китайската компания "Great Wall”, които ще се произвеждат в завода на "Литекс моторс" край Ловеч.

Изложителите от автосалона ще представят 27 марки на най-известните производители в света. В техните експозиции ще присъстват общо 159 модела леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, скутери, мотоциклети и АТВ.

Водещи

Най-четени