278 млн. лева са дадени по три мерки от Програмата за развитие на селските райони 30.01 | 14:22

Мерките са 313, 321 и 322

От Ивайло Ачев

През 2011 година държавната субсидия за инвестиционните предложения на общини по мерки 313 "Насърчаване на туристическите дейности”, 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 "Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) възлиза на 277 963 227 лева.

По мярка 313 се подкрепят проекти, които насърчават растежа на доходите и създаването на заетост в селските райони чрез подпомагане развитието на интегриран селски туризъм, както и разнообразяват и подобряват туристическата инфраструктура, атракциите и съоръженията за посетители в селските райони.

Кандидати по мярка 313 могат да бъдат юридически лица с нестопанска цел,регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които имат седалище на територията на община от селските райони –  231 общини.

По мярка 321 се предоставя помощ за подобряване и развитие на бизнеса в селските райони, чрез подобряване на пътната инфраструктура и условията за живот като цяло. Целите, на които са подчинени дейностите по мярката, се постигат чрез изграждане на качествена ВиК инфраструктура, чрез разширяване на културните, спортните и социални услуги на населението.

Допустимите по мярката кандидати са общини от селските райони, юридически лица, регистрирани с нестопанска цел, както и читалища, регистрирани по Закона за народните читалища.

Целта на мярка 322 е да се подобри привлекателността на средата за живот в населените места от селските райони.

Кандидати могат да бъдат общини от селските райони, читалища, регистрирани по Закона за народните читалища, местни поделения на вероизповедания, регистрирани като юридическо лице и юридически лица с нестопанска цел.

 

Водещи

Най-четени