29 предприятия получават над 23,8 млн. лв. субсидии 17.02 | 15:59

Предприятията са от хранително-преработвателната и горската промишленост

От Андриян Георгиев

Още 29 предприятия от хранително-преработвателната и горска промишленост ще получат субсидии в размер на над 23,8 млн. лева, съобщават от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Средствата са отпуснати по мярка 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). 

Шест дървопреработвателни предприятия ще инвестират в специализирана транспортна техника, транспортни ленти и строително-монтажни дейности.

Одобрени са и проектите на 4 предприятия за производство на зърнени, мелничарски и нишестени продукти. Те ще купят мелнично оборудване, ще монтират силози и производствени линии за пакетиране и отлежаване на брашна.

Други 4 предприятия за производство на слънчогледово семе ще купят няколко вида производствени линии - за фино почистване и обелване на семена, за преработка на слънчоглед, както и за печене на семки и ядки.

Останалите фирми произвеждат месо и  месни продукти, млечни продукти и фураж. С получените субсидии от Програмата за развитие на селските райони те планират купуването на нови производствени линии, транспортни средства и оборудване.

Водещи

Най-четени