410 малки таланти от Гълъбово се включиха в конкурса за мартеници на AES България 01.03 | 11:41

Изработените от децата символи на пролетта зарадваха президента, премиера и шефовете на институции

От iNews.bg

За тринайсета поредна година AES България организира конкурс за майсторска изработка на мартеници сред децата от община Гълъбово. В състезанието на талантите тази година се включиха 410 деца от 22 класа от всички училища в общината.

AES България осигури на всички участници необходимите материали – вълна, прежда, мъниста и други елементи за декорация, с които децата изработиха традиционни български мартеници, както и художествени произведения, посветени на Баба Марта. Отново талантът и фантазията на децата затрудниха журито, което трябваше да избере мартеницата победител. Тази година за победител беше избран II Б клас на Второ ОУ "Христо Ботев" – гр. Гълъбово. Голямата награда за всички деца от класа победител е еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България, която е осигурена от AES България.

Всички останали участници в творческата надпревара, посветена на Баба Марта, получиха индивидуални мини торти и награди.

Красивите мартеници и произведения, изработените от гълъбовските деца и посветени на Първи март, бяха подарени от ръководството на AES България на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции и организации с пожелание за здраве и благоденствие.

За 13-те години на провеждането му, в конкурса за най-красива мартеница са участвали близо 5000 деца.

Творческият конкурс за изработка на мартеници е част от програмата за корпоративна социална отговорност на AES България и е насочен към запазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на развитието на таланта на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на AES България в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 15 млн. лева.

Водещи