42 млн. лева отиват за развитие на селските райони 19.08 | 18:16

Парите се дават от ДФ "Земеделие" за 12 проекта по две публични мерки

От Ивайло Ачев

Субсидии от над 42 млн. лева ще подпомагат развитието на селските райони, съобщиха от Държавния фонд "Земеделие", цитирани от БТА.

Днес Експертната комисия за осигуряване на прозрачност към фонда одобри 12 проекта за 42 226 894 лв. по публичните мерки 321 - "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони", и 322 - "Обновяване и развитие на населените места", се посочва в съобщението.

Уточнява се, че средствата ще бъдат инвестирани за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, за реконструкция на водопроводни мрежи, рехабилитация на пътища и изграждане на улично и парково осветление.

Също днес от ДФ "Земеделие" съобщиха, че до 30 септември тази година може да се сключват анекси по договори за кредити, предоставени на земеделските стопани от фонда. Шансът за разсрочване на кредити се отнася за едногодишните кредити, предоставяни през 2008, 2009, 2010 г. на стопаните за закупуване на фураж и/или фуражни компоненти за изхранване на преживни животни (говеда, биволи, овце и кози), птици и свине.

Водещи