5% отстъпка за подадени до февруари данъчни декларации 02.01 | 10:04

Декларираме доходите си до края на април

От Десислава Маданска

5% отстъпка ще получат всички, които до 10 февруари декларират доходите си и платят задълженията по тях. Облекчението важи и за подадените онлайн данъчни декларации, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Кампанията за подаване на декларации ще продължи до края на април.

От приходната агенция напомнят, че от тази година поредността на плащане на просрочени задължения е променена. Така при стари дългове - главници и лихви, граждани и фирми ще могат да направят текущи плащания за погасяване първо на главниците, след което на лихвите.

Лица, получавали хонорари през последното тримесечие на 2013 година, въпреки че авансово са внесли данък, ще има да доплащат, разясниха още от ведомството.

От НАП посочиха, че първата декларация, подадена онлайн в новата кампания, е на човек от Кърджали, като в неговия формуляр няма данък за внасяне, а сума за възстановяване в размер на 46 лв.

Данъчните припомнят, че фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г., физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април, припомнят от НАП.

Освен деклариране на доходи и корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още близо 30 е-услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.  

Водещи

Най-четени