68-ми Международен технически панаир 24.09 | 07:08

Тази година се отбелязват 120 години от провеждането на Първото българско земеделско-промишлено изложение

От Кремена Бедерева

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие 68-ия Международен технически панаир - 2012 в град Пловдив. Тази година се отбелязват 120 години от провеждането на Първото българско земеделско-промишлено изложение, чиято мисия да създава нови възможности за развитие на българската икономика и на нейните връзки с бизнеса от Европа и света, продължава и до днес.

Индустрията на инвестиционните стоки поема по нов път, като интегрира зелените технологии, нанотехнологиите и информационните технологии във все по- широк периметър от производството.

Промените ще демонстрират участниците в тазгодишния панаир. Машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството и ВЕИ секторът са представени със силни експозиции на ЕСЕН 2012. Това е отражение на цялостната тенденция за развитие на икономиката.

В 68-ия Международен технически панаир ще вземат участие над 1230 изложители - 731 директни и 504 представени фирми от общо 43 държави.

Акцентите на ЕСЕН 2012 са "зелената” икономика; върховите технологии; подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки.

Президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI Ари Бриенен лично ще поздрави ръководството по случай юбилея.

Посещението на Ари Бриенен е първата визита в България на ръководител на най-авторитетната световна асоциация в панаирната индустрия.

"Български пощи" ще демонстрира на Есенния панаир най-новите си услуги - отпечатване на персонални марки и изпращане на пощенски картички от мобилен телефон. Те са сред близо 90-те иновации на деловия форум, от които 11 световни и 12 европейски. Експонати на над 1250 компании от 43 държави ще бъдат показани в десетте браншови изложби на Международния технически панаир.

Водещи

Най-четени