7 млн. лв. получава Търговищка област за развитие и благоустройство 08.02 | 12:02

Антоново и Опака са получили стопроцентово финансиране

От Петя Бързилска

 Над 7 млн. лв. ще получат общините в Търговищка област от публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

От петте общини в региона, най-голямо е финансирането за община Търговище. С парите ще бъдат благоустроени жилищни квартали, изградени спортни и детски площадки, ремонтирани детски градини и общинския път Изворово-Омуртаг-Кьосевци-Стойново.

Заместник-областният управител Румен Такоров обобщи, че общините Антоново и Опака са получили стопроцентово финансиране.

Той изрази недоволство и поясни защо в община Попово е одобрен само един проект. "Не съм доволен от това, че единствения обект, който беше представила Областната администрация, а това е ремонт на път 3-74 Преслав-Търговище-Въбел-Дралфа, с искането за 5,4 млн. лева, или това са 6 км улична мрежа на територията на град Търговище", обясни той пред БНР.

"Само единият обект е влязъл в програмата -  за 300-те хиляди, а този за 1,56 млн. лв. не е допуснат, но и кметът на общината знае защо не е допуснат - заради проблеми с апликационните форми, които те представиха", каза още Такоров.

Изпълнението на проектите трябва да приключи до края на годината и ще бъде под постоянния надзор на Областната администрация.

Най-четени