70% от фирмите в Пловдив подават данъчните си декларации онлайн 20.03 | 14:16

От 17 500 дружества, 12 000 са си подали декларациите онлайн

От Елица Елефтерова

70% от фирмите в Пловсивска област подават данъчни декларации онлайн. Това показва анализ на приетите до момента формуляри в НАП Пловдив. От 17 500 дружества, които са декларирали резултатите от дейността си от миналата година пред агенцията, 12 000 са го направили по интернет.

Подаването на данъчни формуляри с електронен подпис спестява на фирмите 1% от налога, но не повече от 1 000 лв. и само ако сумата е внесена в срок, напомнят от териториалната дирекция в Пловдив.

НАП напомня, че и тази година финансовия отчет, който се попълва към годишната данъчна декларация, се подава на едно място, като дружествата могат да изберат дали да направят това в приходната администрация или в Националния статистически институт.

До крайния срок за деклариране на резултатите от дейността на фирмите от предходната година остават само 7 дни. До 31 март освен, че трябва да са подадени годишните данъчни декларации, трябва да бъде внесен и дължимия по тях данък.

По този повод от НАП Пловдив припомнят, че гишетата за обслужване на клиенти работят без обедна почивка. Така ще бъде и при приема на декларациите за доходи от физически лица, за които крайният срок е 30 април.

От 1 март всички плащания за данъци се превеждат по нови банкови сметки на съответните териториални дирекции на НАП, като специално за корпоративен данък и данък върху доходите се прилага код за вид плащане 11 00 00  –  "Приходи за централния бюджет".

Водещи

Най-четени