9 фирми представят България на Grüne Woche в Берлин 21.01 | 15:39

На българския щанд ще се леят вина и бира, придружени от качествени мезета. Показваме и нови биологично активни продукти

От Деляна Петкова

Девет фирми ще представят България на световно изложение за продукти на хранителната  промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството Grüne Woche 2011 ("Зелена седмица" 2011) в Берлин.

Панаирът отвори врати за посетители от днес (21 януари). Изложението продължава до 30 януари. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните.

На българския щанд на изложението своята продукция ще представят производителя на вина "Стримон", който има лозови масиви по поречието на р. Струма на юг от Сандански. Пивоварната "Леденика" ще покаже своята бира на германските потребители, а мезетата са от "Жоси" и "Тандем".

Нови биологично активни продукти ще представи Националения охлювовъден клъстър. Получаването на нови биологични продукти от екологично чисти суровини е важен приоритет на България, поясняват от МЗХ.

Посетителите ще могат да дегустират и качествата на сушените  плодове и зеленчуци на фирма "Каладан". 

"Зорница Къмпани" също ще бъде част от българския щанд в Берлин. Фирмата произвежда и предлага натурални продукти от българската Розова долина като - коледни ароматни свещи ароматизирани с етерични масла, украсени с сухи цветове, соли за вана, соли за баня с етрични масла.

Посетителите на щанда на България ще могат да си купят и сувенир от фирма "Подеминвест", която предлага  оригинални предмети за бита или украса от керамика, дърво и други  материали.

Водещи

Най-четени