Armani иска да вдига фабрика у нас 08.09 | 17:00

Модната компания оглежда терени около Плевен, ще кандидатства за пари от Европа

От Кристиан Костурков

Модният гигант Armani има намерение да изгради своя фабрика в България. Това е станало ясно по време на среща на представители на компанията и шефката на изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева, която се е провела в Милано по време на изложението "ЕКСПО 2015".

Намеренията на модния концерн явно са доста сериозни, тъй като компанията вече оглежда района на Плевен като потенциал за инвестиции. "В момента проучват възможностите за осигуряване на квалифицирана работна ръка, обясни Захариева. "От компанията искат да кандидатстват и по различни проекти и програми за обучение на персонала, който ще им бъде необходим. Те се надяват да получат подкрепата на държавата в това отношение", обяснява Захариева. По време на срещата изпълнителният директор на ИАНМСП е предложила на представителите на Armani да изпращат кадрите на обучение и в Италия.

Освен това модният гигант ще опита да получи средства от еврофондовете за изграждането на фабриката си в България. "От Armani ще проучат още възможностите за кандидатстване по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за осигуряване на необходимото оборудване и технологии за фабриката", обяснява още Захариева.

Водещи

Най-четени