Blic: Ковачки погребва 12 фирми в Сърбия 20.11 | 12:02

Сръбският вестник критикува бизнесмена, че оставил без работа 2356 души

От Филипа Тодева

Сръбският вестник Blic излезе с материал за бизнеса на Христо Ковачки в западната ни съседка. Медията пише, че българинът безнаказано затрил 12 фирми в Сърбия, без работа са 2356 работници, предаде БТА.

Според сръбското издание Ковачки – един от най-богатите българи, е на път да унищожи и 12-ата сръбска компания, която купи неговата "Медиа свят", ако местното правосъдие не спре прехвърлянето на имуществото на "Сърбиянка" от Валево на българската фирма "Ню финанс". Полицията във Валево държавата е ощетена с 3,5 милиона евро от незаконни транзакции между две български фирми.

Въпреки че представители на Стопанската камара на Сърбия предупреждавали, че "Медиа свят” не се намира в нито един каталог с компании в България, където има около 123 000 фирми, жителите на Валево се надяваха на възраждане. Смениха името на компанията в "Нова Сърбиянка”.

След година "идилия”, обаче от фирмата на Ковачки се отказаха от купуването на сливи, малини и тяхното преработване и по този начин "Сърбиянка” загуби с десетилетия изградения пазар, допълва агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени