Coty се отказа да купува Avon 15.05 | 12:51

Чакахме достатъчно дълго време, казаха от Coty

От Ивайло Ачев

Компанията за парфюми Coty оттегли своето предложение за закупуване на козметичната фирма Avon Products. Офертата беше в размер на 10,7 милиарда долара.

Причината за решението е липсата на навременен отговор от страна на американската фирма, съобщава BBC, цитирана от econ.bg

В неделя, 13 май, изпълнителните директори на Avon пожелаха седмица отсрочка, за да обмислят предложението, но от Coty настояха за по-бърз отговор."Два месеца са предостатъчно", посочи председателят на компанията Барт Бехт.

През миналата седмица от Coty увеличиха със 700 млн. долара първоначалната си оферта, представена през от март, но предупредиха, че ще я оттеглят, ако не получат отговор до понеделник вечерта (14 май).

Coty е името, което стои зад парфюмите на известни личности като Лейди Гага, Дейвид и Виктория Бекъм, Бионсе Ноулс и редица други знаменитости. Avon е добре позната и у нас компания, специализирана в каталоговата търговия. 

Американците обаче бяха ударени от кризата и продажбите и доходите се понижиха значително. Това се отрази и върху акциите на Avon, които също претърпяха сериозен спад. През последните няколко дни интересът на Coty обаче реално повиши пазарната цена на Avon с 6,5% до 24,75 долара за акция. 

Водещи

Най-четени