Ford инвестира 1 милиард долара в Индия 28.07 | 12:52

В момента пазарът на автомобили в Индия е един от най-бързо развиващите се в света

От Елена Коцева

Американската компания Ford обяви, че има намерение да разшири своите инвестиции в Индия и се надява да завоюва за кратки срокове по-голяма част от пазарния дял в тази страна.

За тази цел Ford смята да вложи 1 милиард долара в строителство на завод в щата Гуджарат. Това ще бъде вторият завод на Ford в Индия, а компанията произвежда в страната вече 10 години.

Според изявлението на ръководителя на индийския отдел на Ford Майкл Бонхам компанията ще предложи на потребителите "икономични автомобили от висок клас."

Към 2015 година компанията има намерение да увеличи продажбите на свои автомобили по целия свят с 50% и да доведе показателя до 8 милиона автомобили всяка година.

В момента пазарът на автомобили в Индия е един от най-бързо развиващите се в света. Бързото развитие на икономиката в страната доведе до разрастване на сектора на транспортните услуги, но и повишеното търсене на стоки, които до неотдавна се считаха за разкош – като автомобилите и друга техника.

През 2010 година обемът на продажбите на автомобили в Индия се увеличи с 30%, което привлече в страната доста автопроизводители от чужбина.

Само преди дни Toyota също обяви, че има намерение практически да удвои производството си в Индия и за тази цел смята да инвестира в страната 220 милиона долара.

За първите шест месеца на годината от Ford записаха устойчив ръст на печалбата си.

Водещи

Най-четени