Foster's подканя SABMiller да вдигне офертата за сливане 23.08 | 11:31

На 17 август SABMiller предложи 10 млрд. долара за Foster's

От Ивайло Ачев

Австралийският пивовар Foster's Group увеличи напрежението върху конкурентите от SABMiller след като днес (23.08.11) съобщи, че увеличава с 521 млн. долара (500 млн. австралийски долара) капитала на компанията. Увеличението е факт, въпреки че Foster's отчита спад в печалбите напоследък, предаде Ройтерс.

На 17 август SABMiller предложи 10 млрд. долара за Foster's. От Foster's обаче считат, че офертата е твърде ниска и сегашният им ход с увеличението на капитала го доказва по категоричен начин, най-вече защото ръководството на австралийския пивовар предложи да върне част от тези пари на акционерите си.

Според Тео Маас, инвестиционен мениджър в Arnhem Investment Management, ходът на Foster's е очакван и представлява единствено "подкана" към SABMiller да вдигне офертата. Пазарите подкрепиха действията на Foster's – след съобщението от страна на австралийския пивовар за промяната в капитала, акциите на Foster's се вдигнаха с 1,88% до 4,99 австралийски долара. Настоящата оферта на SABMiller за изкупуване на Foster's е от 4,90 австралийски долара на акция.

Водещи

Най-четени