Foxconn възнамерява да инвестира в компютри и телефони 13.04 | 20:30

Тайванският IT гигант планира да инвестира 12 милиарда долара в Бразилия

От Кремена Бедерева

Тайванският IT гигант Foxconn възнамерява да инвестира 12 милиарда долара в производството на компоненти за компютри и мобилни телефони в Бразилия.

Това стана ясно по време на посещение на Дилма Русеф в Пекин, което е и първата официална визита на Русеф откакто зае поста президент на Бразилия през януари тази година.

От Foxconn съобщиха, че проучват възможностите за инвестиции в южноамериканската страна, която е стратегически важен пазар за компанията.

Според информацията, споделена от АФП, тайванската компания, която изработва iPad и iPhone, ще започне реализацията на проектите си за Бразилия до 5-6 години.

Базираната в Тайпе Foxconn е най-големият производител на електронни елементи в света и изработва продуктите на Apple, Sony и Nokia.

В момента за нея работят около милион китайци. По-рано от компанията съобщиха, че възнамеряват да наемат още около 400 хиляди работници през 2011 година, основно от централните провинции на Китай, където заплатите са по-малки, с цел да се запази продуктивността като съкратят извънредните часове работа, които се заплащат по-високо.

Водещи

Най-четени