General Electric спечели 12,6 млрд. долара през 2010 година 14.03 | 17:14

Компанията предложи помощ за Япония и защити ядрената енергетика

От iNews.bg

Американската енергийна компания General Electric публикува данните за финансовата 2010 година. Компанията приключва годината с ръст на печалбата от 15% до 12,6 млрд. долара.

През 2009 година GE записа по-скромно представяне от 10,9 млрд. долара, припомнят от компанията.

Като цяло приходите на компанията през миналата година са достигнали 150,2 млрд. долара, което с 3% по-малко спрямо предходната 2009 година. Спадът не попречи на изпълнителният директор Джф Имелт да съобщи на акционерите , че през 2010 година целите са постигнати.

Основните приходи на GE идват от индустриалните продажби. Около 1/3 от постъпленията пък идват от действията на инвестиционното подразделение.

По-рано днес от GE заявиха, че имат готовност да изпратят помощ за японските компании, чиито ядрени мощности светът следи с внимание. От компанията защитиха и ядрената индустрия като цяло с думите, че още е рано за заключения.

GE построи първият реактор във "Фокушима", който гръмна в края на миналата седмица в резултат на разрушителното земетресение и последвалото цунами. Централата се управлява от Токийската енергийна компания (Tokio Electric Power) и Toshiba, която пък е производител на втория реактор в централата.

 

Водещи

Най-четени