LAUNCHub инвестира 30 хил. лв. в стартиращи проекти 24.07 | 15:19

Деветте екипа ще участват в програмата на фонда през есента

От Ралица Стоянова

Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10% и които ще участват в програмата на фонда през есента.

Това са AZ 4CAST (софтуер като услуга, Business Intelligence за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности), Cinematic (социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети), Coherent Labs (иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри), Deed (уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите), Habbits (мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици), ID2Doc (продукт, автоматизиращ прочита на лични документи, ускоряващ работата с клиенти и ограничаващ възможността от скъпоструващи грешки), KBLE [‘keibl] (технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати), Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене, Useful At Night (социална медия за парти персони, която помага да разбереш "къде е купонът довечера”).

Проектите бяха избрани след четиридневно събитие, така наречения Дълъг уикенд, който е и последния кръг от процеса по кандидатстване в LAUNCHub.

Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват от менторството, коучинга и нетуъркинга, които LAUNCHub ще им предоставят. Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си за да получат допълнително финансиране от LAUNCHub и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкаво, което означава, че екипите могат да я "завършат" за между 3 и 12 месеца.

Водещи

Най-четени