McDonald's с 5% ръст в печалбата за тримесечието 21.04 | 15:20

Компанията планира да отвори 1300 нови ресторанта тази година

От Елица Елефтерова

Печалбата на McDonald's (Макдоналдс) e нараснала с 5% през първото тримесечие на годината до 1,27 млрд. долара. Основната причина за това идва от обновяването на ресторантите от веригата за бързо хранене. 

От компанията заявиха, че ръстът е подсилен и от новите елементи в менюто, включително пилешките McBites и McCafé напитките. Продажбите в ресторантите в САЩ, които работят от поне 13 месеца насам, са нараснали с 8,9% за тримесечието, съобщава BBC.

През миналия месец от компанията заявиха, че Дон Томпсън ще стане новият главен изпълнителен директор през юли 2012 г. Той ще замести Джим Скинър, който се пенсионира след 41 години във фирмата.

Имаше опасения, че спадът в Европа ще навреди на продажбите, но тримесечните резултати показват ръст на продажбите от 5%. "Хората са най-загрижени за Европа, но изглежда, че там всичко е ОК", заяви Сара Сенаторе, анализатор от Sanford C Bernstein.

Компанията похарчи 1,45 млрд. долара през тази година за преобразяването на 2 400 ресторанта. Според анализаторите това й е помогнало да привлече нови клиенти.

 McDonald's планира да отвори 1300 нови ресторанта тази година.

Водещи