NEWS7 в трескава подготовка за старта 06.03 | 15:58

Новият телевизионен канал разкри новия си дом, откъдето ще бъдат излъчвани новините от утре

От Кремена Бедерева

Новият телевизионен канал News7 разкри новия си дом, откъдето ще бъдат излъчвани новините от утре (7 март).

Информационният канал ще стартира с централна емисия новини в 20:00 часа и късна в 23:00 часа, а в дневната програма ще има документални филми, футболни мачове и предавания.

Постепенно програмната схема ще се обогатява с още новинарски емисии, публицистика, нови предавания и спортни събития, за да достигне завършения си вид.

"Най-добрият новинарски екип в България ще прави два канала, като не само ще показва на зрителите новините, но и ще предаваме на живо от всяко интересно събитие, случващо се у нас", коментира изпълнителният директор на News7, TV7 и Super 7 Николай Бареков.

"Това, което ще видите утре, е само началото – ние ще продължим усилената си работа, докато направим такава програмна схема, която ще задоволи интереса на активните хора", обеща Бареков.

"Стартирането на нов канал е вълнуващо събитие за българския медиен пазар и като част от споразумението за консултации с CNN на мен ми беше много приятно да участвам в сесиите за обучение на журналисти. Ще очаквам да видя развитието на News7 и пожелавам всичко най-добро на екипа", каза специалният гост на събитието водещата на CNN Ралица Василева.

Като част от споразумението за консултации и обучение други представители на CNN, които са в страната за стартирането на канала, са Маги Ийлс, старши вицепрезидент Turner Broadcasting – CNN International, Роджър Кларк, директор Новини, Джонатан Килиан, Криейтив директор и Джейми Доналд, директор CNN International продукции.

Най-четени