Nokia може да продаде Vertu 15.06 | 13:22

Според слуховете подразделението за луксозни телефони ще бъде продадено за 200 млн. долара

От Ралица Стоянова

Производителят на мобилни телефони Nokia може да продаде подразделението си за луксозни телефони Vertu, пише в. "Телеграф".

"Идеята да се продаде Vertu винаги е съществувала за Nokia", заяви главният изпълнителен директор на Vertu Пери Остинг. Той потвърди, че една евентуална сделка е "логичен ход".

Според слуховете продажбата на подразделението за луксозни телефони за 200 млн. долара на частната инвестиционна компания EQT VI не се очаква да доведе до незабавни промени в стратегията на финландския гигант.

Vertu, която е базирана в Чърч Крукъм, Англия, през последните години успя да се възползва от развиващите се азиатски пазари. Най-скорошното им устройство е направено  в сътрудничество с благотворителната организация "Smile Train”. 

Междувременно стремителното падане на акциите на Nokia превръща компанията в потенциална цел за придобиване, за купувачи, които вярват, че все още има бъдеще в смартфоните, пише Bloomberg.

Акциите на производителя на различни мобилни устройства паднаха с 18% вчера. Това се случи, след прогнозата за по-широка оперативна загуба от мобилни телефони през второто тримесечие. От компанията оповестиха и, че ще съкратят около 10 000 работни места, тъй като тя отстъпва пазарен дял на iPhone на Apple и устройствата на Samsung.  Наскоро облигациите на Nokia пък паднаха до ниво junk.

 

 

Водещи

Най-четени