QBE Insurance - клон София има нов ръководител 11.07 | 17:03

Петко Тончев се оттегля изцяло от QBE

От Деляна Петкова

От няколко дни начело на QBE Insurance – клон София е Румяна Бетова, съобщи Insmarket.bg. Промяната е отразена в Агенцията по вписванията на 9 юли.

Румяна Батова ще замести на поста Петко Тончев. Той работи в компанията от 12 години, а през последните две е регионален мениджър на австралийската застрахователна група за Централна и Източна Европа.

Петко Тончев се оттегля изцяло от QBE и продължава кариерата си като съдружник в компания, специализирана в разработването на софтуер за общозастрахователния бизнес. Компанията "ЗОВ солюшънс” ООД, където ще е новото му работно място, е с изцяло български капитал, a софтуерният й продукт е успешно внедрен в редица западно и източно европейски пазари.

Регионален мениджър на компанията за Централна и Източна Европа ще бъде изпълнителният директор на QBE Украйна Олег Сосновский. Той вече коментира, че в региона има известни различия, но от друга страна всички държави имат общи характеристики. "Регионът е в състояние на т.нар. soft market, където тарифите са много ниски, на фона на силна конкуренция", допълни Сосновский при назначаването си.

Коя е Румяна Батова можете да прочетете на сайта insmarket.bg.

Водещи

Най-четени