Renault с модел за 2500 евро 23.11 | 17:06

Според френски вестник работата по проекта започва от 1-ви януари

От Нели Минчева

Френската компания Renault се подготвя да пусне на пазара свръхизгоден нов модел на цена от 2500 евро. Това е три пъти по-ниска цена от базовата за Dacia Logan например, като колата ще бъде предназначена за страните с развиващи се икономики, пише вестник La Tribune.

По информация на изданието от 1-ви януари ще бъде формиран екип на Renault-Nissan, който ще разработва модели от новата икономична гама.

Посочва се, че проектът е поверен на Жерар Детурбе, досега отговарящ за Logan, Sandero и Duster.

Потърсени за допълнителни уточнения, от компанията са потвърдили пред AFP, че "Жерар Детурбе ще се присъедини към (екип на) обединението Renault-Nissan от 1-ви януари 2012 г.", за да "се занимава с платформа А (за малки автомобили), разработвани в Индия".

Но от Renault казват още, че нямат "желание да дават повече информация за проект за автомобил за 2500 евро".

Според La Tribune новата гама малки и свръхопростени коли няма да имат връзка с разглежданите преди време проекти съвместно с индийската компания Bajaj, макар и да е възможно някои идеи да бъдат заимствани.

Освен това вестникът посочва, че дори и да са предназначена за най-бедните развиващи се държави, е възможно новите модели да намерят място и на европейския пазар.

Водещи

Най-четени