SMS оповестява за промяна в имотния регистър 12.12 | 16:18

Борисов представи заедно с правосъдния министър Диана Ковачева новата услуга

От Ивелина Георгиева

Най-после Агенцията по вписванията е в собствена сграда, тъй като собствениците са склонили да намалят цената с 50%. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като представи заедно с правосъдния министър Диана Ковачева новата услуга "SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър", предаде Агенция "Фокус".

Той коментира, че сградата на агенцията била "много емблематична за това, което са правили хората на Станишев".

"Беше платена 10%, сключен предварителен договор, платили 80%, и другите 20% - не ги платили. Строителите ни съдиха, лихви искаха, за времето, когато хората работеха" .

Той подчерта, че днес правителството е приело постановление, с което е успяло да се договори за цена от 7,5 милиона лева да закупи сградата на агенцията, а не за 15 милиона, както са искали собствениците.

Борисов успокои служителите, че след днешното решение на правителството Агенцията по вписвания си остава на мястото

"От днес до петък, понеже тогава ще я платим, вече ще сте на ваше работно място. Досега не бяхте. Вие ще останете тук и няма да ви местим, защото имаше и такъв вариант. Да ви извадим, да запечатаме, да не даваме пари, и да се съдим дълго време", коментира той.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха официално новата услуга на Агенцията по вписванията и демонстрираха пред всички присъстващи, как работи.

Услугата ще информира със SMS за вписване на нови обстоятелства по партидата на дружества и ще може да се ползва, както от търговци, така и от всички заинтересовани лица.

Желаещите да се абонират за нея ще трябва да заплатят пакет от 500 SMS-а на стойност 6 лева за период от две години.

От февруари 2013 г. Агенцията по вписванията ще ни информира с SMS при промяна на данните в имотния регистър, съобщи министърът на правосъдието Диана Ковачева.

При абсолютно всяко вписване за промяна на собствеността на даден имот собствениците ще бъдат уведомявани с SMS, обясни министър Ковачева.

По този начин ще се сложи край на измамите с имоти и случаите в които се правят по няколко сделки с имоти на граждани, които разбират след години, че имотът им е бил продаден и то няколко пъти.

SMS ще може да се използва от всеки, който желае да бъде уведомяван за подобни вписвания .

Услугата ще помогне на собствениците на имоти да реагират незабавно и ще им даде възможност да упражняват пълен контрол върху собствеността си, подчерта Диана Ковачева.

Водещи

Най-четени