TV7 чака отговор от "Булсатком" до петък - после спира излъчване 09.01 | 09:29

"Дискриминацията е към нас", отговориха от оператора към bTV

От Кремена Бедерева

TV7 все още няма удовлетворителен отговор от "Булсатком" на поставените изисквания за нови договорни отношения. Нашата оферта към "Булсатком" е за справедливи пазарни взаимоотношения, които да отразяват текущите рейтинги и пазарните дялове на TV7 и Super 7.

Ако до петък (11 януари) в рамките на работния ден нямаме еднозначен отговор от страна на "Булсатком" на нашето предложение за нов договор, телевизията ще прекрати излъчването си към него, категорични са от TV7.

От началото на годината до момента телевизията излъчва без договор.

Същевременно пред "Господари на ефира" Пламен Петков и Младенка Джалова, представители на "Булсатком" изтъкнаха, че до този момент телевизията BTV не е била лоялна и тяхната гледна точка не е била излъчена.

"На 22.12.2012 г. сигналът на bTV напълно бе спрян в мрежата на "Булсатком". Нямаше никакви причини, според нас, това да се случва. На 2 януари "Булсатком" бе принудена да прекъсне сигнала към своите потребители поради липсата на договор с bTV. А липсата на договор се дължи на факта, че вече един месец bTV се опитва да наложи на "Булсатком", а доколкото знам и на други оператори в България, цена за предлаганата си услуга, която смятаме, че е непосилна за крайните абонати", заяви Пламен Петков.

Помолен да коментира твърдението на bTV, че "Булсатком" дискриминира своите абонати, Пламен Петков отговори: "Дискриминацията е по-скоро към нас. "Булсатком" е технологична компания. Това, което предоставяме на своите потребители, е технология, с която те получават телевизионен сигнал. Част от цената, която се плаща, е за излъчване на авторските програми.

За съжаление, bTV се опитва да повиши до такава степен цената на авторските си права за предлаганите програми, като заедно с ефирната и безплатна телевизия ни налага да излъчваме и останалите им канали, което ще увеличи драстично цената до масовия потребител услугата на "Булсатком".

От своя страна вчера (8 януари) СЕМ не зае страна в спора между телевизията и "Булсатком".

"Ако вземем страна в търговския спор между bTV и "Булсатком" – това вече би било съвсем недопустимо. Ако въобще може да става дума за регулация – това е регулация в сферата на преноса, а ние се занимаваме с регулация на медийното съдържание, така че нямаме връзка с това", коментира казусът с bTV и "Булсатком" председателят на СЕМ Георги Лозанов

Най-четени