Toshiba ще открие регионално представителство у нас 11.02 | 10:00

Оттук корпорацията ще оперира с Централна и Източна Европа, Средния изток и Северна Африка

От Георги Георгиев

България става втората европейска страна след Великобритания, в която корпорацията Toshiba ще открие регионално представителство за операции с Централна и Източна Европа, Средния изток и Северна Африка. Това стана ясно вчера (10 февруари) на срещата между министъра на икономиката Трайчо Трайков с представители на японския концерн, съобщиха от ресорното министерство.

По време на срещата мениджърът Осаму Томита и инженерът Кейдзо Хонда представиха нов тип батерии за различните видове електрически превозни средства и висока степен на устойчивост и издръжливост при големи температурни разлики.

Министър Трайков се запозна с най-новите разработките на фирмата за системи за слънчева енергия и умни мрежи (смарт грид). В България компанията планира да построи 10-мегаватова фотоволтаична централа до Ямбол.

Друг проект на Toshiba у нас цели съвместното производство за компоненти и асемблиране на инвертори за енергийни системи, които ще се изнасят за европейския пазар. Очаква се разговорите за бъдещия български партньор в джойнт венчъра да приключат скоро.

Водещи

Най-четени