Turk Telekom заяви сериозен интерес към Globul 18.04 | 17:58

Компанията е направила предложение за придобиването на Globul и магазините Germanos

От Ралица Стоянова

Турският мобилен оператор Turk Telekom, който се контролира от базирания в Дубай Oger Telecom, е направил предложение за придобиването на Globul и магазините Germanos, съобщава "Фокс бизнес".

От компанията не са предоставили допълнителна информация в отчета си пред Istanbul Stock Exchange, пише Econ.bg.

В началото на февруари стана ясно, че битка за придобиване на Globul водят четири големи фирми от бранша. Предполага се, че стойността на сделката ще варира около 700 млн. евро.

По-рано този месец най-големият турски мобилен оператор Turkcell заяви, че ще увеличи инвестициите си в Турция, но и ще съживи интереса си към офертата за българския мобилен оператор Cosmote Bulgaria Mobile (Космоте България мобайл ЕАД), известен като Globul.

Globul е вторият по големина мобилен оператор в България и е един от най-доходоносните и ефективни клонове на гръцкия мобилен оператор ОТЕ. 

През ноември миналата година турските телекомуникационни компании Turkcell и Turk Telekom заявиха сериозни намерения за инвестиции в България. Те предложиха необвързващи оферти за покупката Globul.

Тогава Turkcell заяви интерес единствено към придобиването на Globul, а Turk Telecom изпрати оферта и за веригата търговски обекти "Германос".

Водещи