bTV свали цената. Излиза с нова оферта към "Булсатком" 16.01 | 13:29

В предложението са направени отстъпки и има преференциални условия

От Диана Цветкова

bTV Media Group изпрати ново предложение за продължаване на договора с "Булсатком".

"Предложението съдържа възможно най-добрите ценови условия, при които медията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт", посочват от медийната група като изтъкват, че целта на новата оферта е "преодоляване на негативните последици за над милион наши зрители".

Срокът на новото предложение на bTV изтича на 21 януари. Ако двете страни успеят да се споразумеят до този срок, зрителите ще получат сигнал във възможно най-краткия технологичен срок, уверяват от компанията.

"Разчитаме, че за това време кабелният оператор ще оцени направените отстъпки и преференциални условия, и от своя страна също ще намери резерви, за да организира разпространението на каналите на bTV Media Group, без  да увеличи цената на услугата си за крайните абонати", се посочва в съобщението.

Междувременно, по-рано днес "Булсатком" излезе със становище, в което увери, че няма просрочени задължения към bTV.

Последното плащане от "Булсатком" към bTV e направено на 2 януари 2013 г., става ясно от разпространено платежно нареждане, в което точната сума е скрита заради търговската тайна.

"Не можем да бъдем държани отговорни за неуредени търговски взаимоотношения на bTV с трети лица", жалва се сателитният оператор, след като вчера (15 януари) от телевизията заявиха, че имат задължения към "Музикаутор", заради забавяне на плащанията от страна на техни контрагенти.

От bTV посочиха, че "Булсатком" е най-големият им длъжник за права, като задълженията, които операторът е натрупал, са повече от тези на телевизията към "Музикаутор", пише Econ.bg.

В същото време от "Булсатком" посочват, че имат официално писмо от bTV, в което се декларира, че "медийната група разполага с права да предоставя за разпространение телевизионните си програми и със сключените договори с операторите не нарушава Закона за авторското право и сродните права".

От компанията са изненадани, че плановете им да развиват бизнеса си законно и почтено предизвиква такива "бури на медийния пазар".

"Ще играем открито до края. И няма да лъжем потребителите си. Така е честно", посочват от "Булсатком".

Водещи

Най-четени