АЕЦ "Козлодуй" получи зелена светлина за изграждането на нови мощности 03.10 | 19:26

МОСВ са дали положителна оценка за ОВОС

От Елица Елефтерова

В "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" са получили от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) положителна оценка на качеството на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционно предложение за  изграждане на нова ядрена мощност на площадката на "АЕЦ  Козлодуй". Това съобщиха от информационния център на централата.

Оценката на качеството на доклада за ОВОС е важен етап от процедурата по оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение, а положителното заключение в нея е потвърждение от компетентния орган, че документът отговаря на всички изисквания и критерии на националната  нормативна уредба в тази област.

До доклада за ОВОС и всички приложения към него ще бъде осигурен публичен достъп, допълват от пресцентъра на АЕЦ  "Козлодуй". Съгласно изискванията на Конвенцията за оценка на въздействието върху околната среда в трансграничен контекст документите ще бъдат изпратени на Румъния и Австрия като държави, участващи в трансграничната процедура по ОВОС на инвестиционното предложение за изграждане на Седми блок  в българската атомна централа.

Водещи

Най-четени