Агенцията по заетостта с финансова помощ за безработни и работодатели до 29 сепетември 19.09 | 19:30

Възможностите за това са определени в Националния план за действие по заетостта, приет миналата седмица с решение на правителството

От iNews

Чрез своите дирекции "Бюро по труда” до 29 септември Агенцията по заетостта предоставя финансова подкрепа за работодатели и безработни лица, съобщиха от агенцията към Министерството на труда и социалната политика. Възможностите за това са определени в Националния план за действие по заетостта, приет миналата седмица с решение на правителството.

С обявените средства ще бъде подкрепена заетостта на близо 630 безработни хора от уязвимите групи на пазара на труда – 250 безработни с трайни увреждания, 106 безработни в предпенсионна възраст, 262 души с регистрация в бюрото по труда повече от шест месеца, безработни до 24 години или над 50 години, или с основно и по-ниско образование, се казва в съобщението. Това е шанс за хората, останали извън пазара на труда, да намерят своето трайно работно място, като се включат в субсидирана заетост чрез конкретна програма или мярка, в чийто обхват и целева група попадат.

Водещи