Ако ви е достатъчно топло, можете да си спрете парното по желание 20.03 | 08:56

Динамиката на времето не позволява да бъде сложен край на отоплителния сезон

От Теодора Кокаланова

Абонатите на "Топлофикация София" могат да си спрат парното по желание, ако смятат, че времето вече е достатъчно топло. За целта се иска решение на общото събрание на етажната собственост. То трябва да се занесе в съответния топлорайон.

Необходимо е гражданите, предявили иска, да попълнят молба и след един ден от топлофикация ще спрат парното на сградата. Иначе нормативните условия да се сложи край на отоплителния сезон още не са постигнати, обясняват от столичната компания.

Динамиката на времето не позволява извършването на подобни действия. Вторник е бил първият ден след затоплянето на времето, когато средноденонощната температура е била +12 градуса. Очаква се това да бъде регистрирано и за сряда. За днес обаче се очаква краткотрайно захлаждане.

Така няма да се изпълни първото изискване три дни среднодноденонощната температура да е била над 12 градуса. Второто е да има дългосрочна прогноза за трайно затопляне. В столичната топлофикация ще получат такава прогноза в понеделник и тогава ще мислят кога евентуално може да бъде даден край на отоплителния сезон.

Според прогнозата за времето днес температурите в София ще паднат с около 6-7 градуса. През уикенда те ще се повишат отново, близо до вчерашните си стойности. От понеделник обаче започва ново застудяване и в средата на следващата седмица максималните температури се очаква да паднат до 15 градуса, информира в. "Монитор". 

Водещи

Най-четени