Алибегов се чуди защо в страни с висок процент на ваксинация се стига до локдауни? 10.01 | 10:00

Месец и половина в парламента се дебатира дали да се ходи на работа със зелен сертификат при положение, че това се прие за бизнеса и за българските граждани в рамките на 24 часа, избухна Ричард Алебегов

От iNews.bg

"До ден днешен нямаме разяснителна кампания за ваксините. Хората не са информирани. Все по-често си задаваме въпроса защо в чужбина с толкова висок процент на ваксинация се стига отново до локдауни. Това заяви съпредседателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов в ефира на БТВ.

Той констатира факта, че "зеленият сертификат" за бизнеса и хората бе въведен в рамките на 24 часа, а за депутатите след месец обсъждане.

"Ваксинацията и зеленият сертификат са две различни неща. Проблемът на ваксинацията в България е, че слушаме по телевизията много доктори, които казват "за", други са "против". Месец и половина в парламента се дебатира дали да се ходи на работа със зелен сертификат при положение, че това се прие за бизнеса и за българските граждани в рамките на 24 ч.", каза Алибегов.

Алибегов допълни, че посланията, които политиците изпращат през последния месец и половина към обществото, също не допринасят за ваксинацията.

Водещи

Най-четени