Асоциацията на застрахователите избра нов шеф 22.07 | 19:33

Това е изпълнителният директор на застрахователно дружество „Виктория” – Данчо Данчев

От Петя Михайлова

Председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на застрахователно дружество "Виктория” – Данчо Данчев, бе избран за председател на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

Решението бе взето на състоялото се днес в София общо събрание на сдружението. Досега Данчев беше два мандата заместник на Орлин Пенев и оглавяваше Комисията по автомобилно застраховане в АБЗ.

За заместник-председател на УС бе избран изпълнителният директор на "Интерамерикан България” - Коста Чолаков.

В новия Управителен съвет влизат две нови лица – Светла Несторова,  председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”, и Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на УС на "Уника” и изпълнителен директор и член на УС  на "Уника живот”, пише insmarket.bg

Член на УС втори мандат ще бъде Константин Велев, член на УС на общозастрахователното, животозастрахователното и здравното дружества на "Дженерали”. Общото събрание преизбра за четвърти мандат досегашния председател на Контролния съвет – Петър Аврамов, изпълнителен директор на "HDI Застраховане”.  Още един мандат като член на Контролния съвет ще има и Ивета Плякин от "Алианц България живот”. Третият представител на контролната структура ще е Огнян Йорданов, изпълнителен директор на "Групама Застраховане”.

Предстои свикване на първо заседание на Управителния съвет, на което ще бъде направено разпределение на председателите на комисии. В АБЗ работят няколко комисии: по имуществено застраховане, морско и авиационно застраховане; юридическа комисия; икономическа и финансова комисия; комисия по евроинтеграция; комисия по автомобилно застраховане и комисия по животозастраховане. 

Асоциацията на българските застрахователи е учредена в София на 16 октомври 1992 година от 12 застрахователни компании. В АБЗ членуват само компании, които са получили разрешение за извършване на застрахователна, презастрахователна или застрахователна и презастрахователна дейност на територията на България.

АА

Водещи

Най-четени