ББР въвежда още добри практики, за да няма корупция 30.03 | 17:30

Банката и Асоциация „Прозрачност без граници“ подписаха меморандум за сътрудничество в областта на антикорупцията и въвеждането на допълнителни управленски правила

От iNews

Българската банка за развитие и Асоциация "Прозрачност без граници" подписаха меморандум за сътрудничество в областта на антикорупцията и въвеждането на допълнителни управленски правила и добри практики в банковата група, съобщиха от институцията.

Документът бе подписан от председателя на Управителния съвет на ББР и изпълнителен директор Илия Караниколов и Калин Славов, изпълнителен директор на асоциацията.

Инициирането и прилагането на методи и програми за противодействие на корупцията е основен приоритет на Асоциация "Прозрачност без граници", която е част международната организация Transparency International. Експертите на сдружението ще извършат анализ на постигнатото до момента в банковата група, като ще се запознаят детайлно с вътрешните правила и процедури.

Сътрудничеството ще позволи да се реализират принципите на бизнес интегритета в банковата група, както и да се повиши отчетността и прозрачността при разходването на обществен ресурс.

 

Водещи

Най-четени