БДЖ вози безплатно за Националния детски литературен конкурс „Искри 2018” 15.06 | 15:16

Малчуганите от Бургас, Варна, Търговище и Казанлък ще пътуват без билети до столицата

От iNews.bg

За дванадесета поредна година "БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване на децата, които ще участват в организирания от Българското национално радио XXXV Национален радиоконкурс за детско литературно творчество "Искри 2018”. Конкурсът ще се проведе на 16-и и 17-и юни в София и отново ще събере талантливи деца от цяла България, които ще получат своето заслужено пространство в националния ефир.

С влак до столицата ще пътуват седем от отличените деца, които живеят в градовете Бургас, Варна, Търговище и Казанлък. Националният железопътен превозвач ще осигури и прибирането на младите творци по родните им места след приключването на 35-ото издание на конкурса.

Ръководството на "Холдинг БДЖ” ЕАД подкрепя инициативата на Българското национално радио, чрез която се дава възможност за приобщаването на децата към културните ценности и тяхното съхраняване.

Националният радиоконкурс за детско литературно творчество "Искри” е най-стария конкурс у нас за деца до 16-годишна възраст. Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ).

Конкурсът не фиксира определена тема и дава пълна свобода на участниците. Допускат се всички възможни жанрове, в които творят децата – от стихове, приказки и гатанки до новели, повести, пътеписи и пиеси.

Водещи

Най-четени