Банкерът Цветан Василев стана Мистър Икономика за 2011 г. 01.12 | 09:16

33-ма водещи икономисти определиха победителите в петте категории на конкурса

От Нели Минчева

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев стана Мистър Икономика за 2011 г. Отличието му беше връчено на официална церемония в сряда вечерта, 30 ноември, излъчена по Българската национална телевизия.

В 14-тото издание на конкурса бяха номинирани 16 предприемачи в пет категории – за принос в развитието на: индустрията, земеделието и храните, финансите, услугите и търговията и голямата награда за цялостен принос в развитието на българската икономика.

За голямата награда, спечелена от Василев, номинирани бяха още енергетикът Богомил Манчев, както и индустриалците Лъчезар Цоцорков и Цоло Вутов.

Журито, определило победителите във всяка една от категориите, се състои от 33-ма водещи икономисти, финансисти, топ мениджъри и досегашни носители на наградата. Независимата одитна компания Global Audit Services беше гарант за прозрачността на избора.

Отличените в останалите категории са:

- за принос в развитието на земеделието и храните – веригата магазини
Lidl;

-
за принос в развитието на търговията и услугите – Данчо Данчев (председател на Управителния съвет на ЗАД "Виктория");

- за принос в развитието на индустрията – Кирил Домусчиев (председател на Надзорния съвет на "Биовет" АД и собственик на футболен клуб "Лудогорец");

- за принос в развитието на финансите – Стоян Мавродиев (председател на Комисията за финансов надзор).

Списание "Икономика” връчи и специален приз за "Лидер в бизнес управлението”. Той отиде при г-жа Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК.

Водещи

Най-четени