Банкова служителка в Севлиево излъгала клиенти за 100 хил. лева 15.12 | 14:33

Тя е "опарила" 30 клиенти

От Ралица Стоянова

В Севлиево заловиха банкова служителка, присвоила 100 000 лева от клиенти. За целта я е използвала фалшиви документи.

На този етап е установено неправомерно отпускане на 11 кредита и 6 кредитни карти. Засегнатите са повече от 30 кредитополучатели и поръчители, информират от МВР.

С.К. (50г.) е работила в местен банков клон на длъжност "кредитен специалист”. При предприетото разследване служители на група "Противодействие на икономическата престъпност” в РУП-Севлиево установили, че за периода от 2009 г. до средата на 2012 г., използвайки служебното си положение, дамата е съставяла и прилагала към кредитни досиета неистински частни документи за собствена финансова полза.

За целта използвала различни механизми. Убеждавала клиенти при подаването на молба за кредит да поискат издаване и на кредитна карта – само така молбите им за отпускане на заем щели да бъдат одобрени. След това тя теглела пари от чуждите карти, без да покрива разходите.

При други случаи вписвала поръчители към кредити без тяхно знание, или пък съобщавала на клиента, че банката му отпуска по-малка сума от исканата и "усвоявала” разликата.

Работата по цялостното изясняване на случая продължава. Материалите по преписката са изпратени на Районна прокуратура – Севлиево с мнение за образуване на досъдебно производство.

Водещи

Най-четени