Басейните в Пловдив - "под лупата" на данъчните 13.07 | 10:48

От НАП проверяват шест басейна за укриване на оборот

От Ралица Стоянова

Териториалната дирекция на агенцията за приходите в Пловдив започна дистанционно наблюдение на оборотите на басейните в града.

Шест места за отдих през лятото са "под лупата" на данъчните. Инспекторите най-напред извършиха засичане на приходите от продажби на място в обектите, а в следващите седмици ще ги контролират от разстояние посредством новата единна електронна система на НАП за връзка между касовите апарати на търговците и приходната агенция.

Системата за наблюдение беше завършена през април, когато всички обекти с фискални устройства трябваше да имат осигурена връзка с Националната агенция за приходите. Това дава възможност дружества от един и същи бранш и със сходен капацитет да бъдат сравнявани, и ако бъде установено сериозно отклонение от средностатистическите обороти, да бъдат назначавани проверки.

От началото на следващата седмица 3 екипа на НАП Пловдив се включват и в данъчния контрол по морето. Пловдивските инспектори ще подпомогнат колегите си от Бургас в проверките през летния сезон по Южното Черноморие.

От началото на годината досега НАП Пловдив е извършила близо 2400 проверки в търговски обекти на територията на цяла Южна България по спазване на данъчното и осигурителното законодателство. Проверени са и над 20 000 фискални устройства затова дали са свързани с НАП. 

Водещи

Най-четени