Бензиностанции и заведения в новия участък на "Тракия" - от догодина 20.09 | 14:36

Пластмасови заграждения ще ограничават снегонавяванията между Карнобат и Бургас

От Ралица Стоянова

Очаква се през следващата година да бъдат готови първите крайпътни обекти по новия участък от АМ "Тракия" – от Стара Загора до Зимница. Това съобщи председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров по време на "Петата национална конференция по пътищата" в Несебър.

Засега има заявен интерес от седем участника.

Нови пластмасови заграждения, предпазващи от снегонавявания на пътното платно, ще бъдат поставени в участъка от магистралата между Карнобат и Бургас, информират от АПИ. Подобни предпазни щитове – високи метър и половина и с широчина 2 м от метал и дърво, е имало и преди в този участък от автомагистралата. Те обаче са били откраднати и поради това новите са поръчани от стъклопласт, за да се ограничат снегонавявания и да се повиши безопасността на движение през зимните месеци.

Лазаров подчерта, че голяма част от земеделските обработваеми земи около автомагистралата са частни и поради това се поставят т. нар. "преносими щитове", а не трайни огради срещу снегонавявания.

"Тази година ще направим експериментално това на този участък от магистралата, за да покажем, добрите практики от страна на агенцията, но задължение на пътноподдържащата фирма е да постави тези заграждения", заяви инж. Лазаров. Председателят на АПИ съобщи, че очаква през следващата година да бъдат готови първите крайпътни обекти по новия участък от АМ "Тракия" – от Стара Загора до Зимница.

Водещи

Най-четени