Биволъ: Архитектурното бюро на мъжа на Захариева – проектант на строежа на Алепу 09.06 | 15:45

От МВнР казват, че работата на външния ни министър никога не е била свързана с тази на съпруга й

От iNews.bg

Архитектурното бюро "А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел. Това твърди сайтът "Биволъ".

Той се строи от близката до властта фирма "Главболгарстрой”, с която архитект Захариев има дългогодишно партньорство. Това не е първият им общ проект, който предизвиква обществено брожение. Преди две години жители на Овча купел протестираха срещу строежа на 19 етажен блок. Инвеститор в този жилищен блок отново е "Главболгарстрой", както става ясно от сайта на самия проект – http://gtower.bg/. Проектът може да се види на сайта на архитектурното студио – http://aaa.bg/bg/projects/details/g-tower

В района на Созопол "А и А” са проектанти на курортното  селище "Аклади”.

От офиса на "А и А Архитекти” не отговориха на запитванията на Биволъ за по-подробна информация за проекта.

На въпроса дали Екатерина Захариева е информирана, че нейният съпруг е автор на скандалния проект в "Алепу”, от пресслужбата на МВнР отговарят пред "Биволъ" със следното становище:

"Работата на г-жа Захариева няма нищо общо с работата на нейния съпруг и тя никога не е използвала служебното си положение във връзка с негови проекти.”

Водещи

Най-четени