Бизнесът иска от кабинета адекватни мерки в тяхна подкрепа 14.10 | 10:15

Искаме да се удължи мярката „60 на 40” във формата, в която беше преди. Незнайно как тя се трансформира и обявиха, че ще е за фирмите със спадове в оборотите при кандидатстване над 40%, заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров

От iNews.bg

"Искаме адекватни реални мерки за подкрепа на бизнеса. Забелязваме, че на думи вече поредно правителство обявява туризма за приоритетен отрасъл, но сме свидетели как туристическата индустрия е ударена безпрецедентно”, това заяви пред NOVA зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров.

По думите му от бранша многократно са отправяли своите искания към управляващото служебно правителство.

"Проведохме редица срещи с кабинета. Искаме да се удължи мярката "60 на 40” във формата, в която беше преди. Незнайно как тя се трансформира и обявиха, че ще е за фирмите със спадове в оборотите при кандидатстване над 40%. Преди беше 20% и реално така малките и средни предприятия можеха да се включат. Сега могат да се включат основно големи и държавни компании, а малките и средни на практика остават без подкрепа”, коментира Димитров.

Водещи

Най-четени