Близнашки с пореден гаф - сложи Виктор с "Откакто ти" за зам.-министър 14.08 | 14:00

Музикантът от дуета със Стоян Михалев бе редовен протестиращ срещу кабинета "Орешарски"

От Мария Стоянова

Осем нови заместник-министри влизат в кабинета на Георги Близнашки. С новите назначения се попълват екипите на шест министерства.

Двама ще са новите зам.-министри на културата. Това са директорът на Драматично-кукления театър "Иван Димов” в Хасково и режисьор Боил Банов, както и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от СУ. Той е известен с песента "Откакто ти" в дует със Стоян Михалев.

Освен познат като музикален талант, Виктор се проявяваше и като протестър и можеше често да бъде видян на протестите срещу правителството, начело с Пламен Орешарски.

Поста в Министерството на икономиката и енергетиката отново ще заеме Бранимир Ботев, на когото беше поверен ресор "Туризъм" при кабинета "Орешарски".

За заместник-министър е назначен и експертът в областта на енергетиката Антон Павлов. До момента той е главен енергетик и ръководител "Енергийно управление” на "Лукойл България” ЕООД. Дълги години е работил в "ЧЕЗ Разпределение България” и "ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност "Автоматика и електроника” от Техническия университет в София.

Георги Тодоров, който беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т. г., поема същия пост и при служебното правителство.

Д-р Любомир Бакаливанов попълва екипа на Министерството на здравеопазването. Той е заместник-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност "Анестезиология и интензивно лечение”.

Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Дългогодишен служител е на МОСВ, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция "Води”. От 2008 г. до сега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание.

Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, заместник-ректор на Техническия университет в София.

Новите осем назначение са в допълнение на тези от предишните дни. Първите от тях бяха направени на 11 август, след това на 12 август той допълни списъка с още десетима нови заместник-министри.

Водещи