Близо 700 хил. лева са разплатени по ОПАК за седмица 09.08 | 11:14

557 хил. лева отиват за проект на Министерството на правосъдието

От Деляна Петкова

През първата седмица на август по проекти на трима бенефициенти по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) са изплатени още 694.7 хил. лева за извършени вече дейности, съобщиха от Министерството на финансите.

От общата сума 557.2 хил. лева са предназначени за Министерството на правосъдието, което управлява проект "Укрепване на капацитета на специализираната администрация на министъра на правосъдието за изпълнение на правомощията му по Закона за съдебната власт, на държавните съдебни изпълнители и на съдиите по вписванията".

Проектът предвижда обучение и разработване на единна система за атестиране на държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията.


По още два проекта са изплатени средства за модернизиране на местната администрация. Община Две могили получи 10 394 лв. по проект "Модерна и ефективна администрация в община Две могили". Други 127.08 хил. лева бяха преведени на Община Стамболово за дейности по проект "Община Стамболово - администрация с лице към гражданите и бизнеса".

Към момента по оперативната програма са изплатени 93.5 млн. лв., или 26.4% от общия бюджет по ОПАК.

Водещи

Най-четени