Бобева: Без промени в бюджета 04.06 | 15:36

Обсъжда се документите за прехвърляне на автомобили да се подават онлайн

От Мина Стойчева

Няма да има нужда от внасянето на промени в бюджета. Това смята вицепремиерът Даниела Бобева. Според нея в последните дни опозицията се опитва да насочи общественото внимание в тази посока, но основания за подобна "истерия" няма, предаде БТА. "Тегленето на външен дълг е дискутирано в бюджетната процедура още миналата година и засега не се налага корекция на държавния бюджет", коментира тя.

Бобева добави още, че се очаква доклад на Европейската комисия по отношение на фискалната стабилност на всички страни-членки. По нейните думи, условията на бизнес климата у нас са се подобрили значително и тя очаква в документа на Комисията България да бъде посочена като една от фискално стабилните европейски държави.

Заедно с това вицепремиерът коментира готвените промени за електронното подаване на документи за прехвърляне на собствеността върху автомобили. "Продължаваме да работим по облекчаването на режима на сделките с автомобили и отпадането на нотариалната такса", обясни Даниела Бобева. Целта е опашките в КАТ да се редуцират и гражданите да се улеснят при подаването на документите за сделките. Идеята е това да се извършва по електронен път.