Бобева: Всички щети от наводненията ще бъдат покрити 22.06 | 18:13

Все още няма оценка за последиците от потопа

От Мария Стоянова

Всички щети на хората от наводнените райони ще бъдат покрити, заяви вицепремиерът Даниела Бобева на пресконференция по повод на Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие /ЧБТР/, провела се в София.

По думите й все още няма дори приблизителни оценки за щетите. "Ще видим каква ще е сумата, докъде ще стигнат парите от фонда за непредвидени и неотложни разходи и откъде ще бъдат добавени средства, ако се налага. Чувам, че и ЕС ще помага, гражданите също са солидарни", добави тя.

Бобева заяви, че няма да се създават нови политики и практики за подпомагане, а ще се следват практиките от предишни подобни случаи, предаде БТА.

Вицепремиерът каза също, че два сектора в българския бизнес са проявили интерес за работа с ЧБТР – секторът корабостроене и машиностроене, както и преработвателни предприятия. Бобева заяви, че приоритетни за банката са проекти, в които участват поне две държави от Черноморския регион или проекти с голям ефект върху развитието на дадена държава.

"Международните финансови институции обаче работят съвместно за създаване на финансови продукти в случай на природни бедствия", информира тя.

Водещи

Най-четени