Бобева: Правителството води диалог с всички бизнес организации 21.01 | 11:07

Българската икономика се развива в правилната посока

От Елица Елефтерова

Правителството води диалог с всички бизнес организации независимо от политическите им пристрастия. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева на конференция в София, коментирайки писмото, изпратено от най-големите бизнес организации у нас до президента. В него Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) посочват, че държавният глава явно показва предпочитанията си към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

"Аз лично съм се срещала с 30 различни браншови организации и всички национално представени организации, международни бизнес асоциации и други. Във всички работни групи, които готвят законопроекти, са представени всички бизнес организации, включително и КРИБ. Повече от половината от нещата, които КРИБ искаше от правителството, са свършени или са на път да бъдат свършени ", коментира Бобева.

Вицепремиерът посочи, че българската икономика се развива в правилната посока през последните години независимо, че различни правителства са осъществявали различни по характер реформи. По думите й страната е запазила финансовата си стабилност и то във време на криза. Запазили сме валутния борд, а за банковата стабилност не са използвани публични средства. В същото време страната ни продължава да поддържа ниски данъци, има ниска административна тежест, създава повече конкуренция и диалог с бизнеса.

Бобева посочи също, че съществуват и някои проблеми, чието решение се търси. Такива са намалените инвестиции.

От Българската агенция по инвестиции работят в момента по 22 големи инвестиционни проекта, които са за около 2,17 млрд. лв. и ще осигурят близо 9000 работни места.  

Водещи

Най-четени