Бойко Борисов: Незабавно трябва да започне оздравяването на КТБ 14.08 | 15:13

Лидерът на партия ГЕРБ смята, че това ще намали щетите за вложителите и за икономиката

От iNews.bg

Още днес трябва незабавно да се започнат всички процедури за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ), за да се намалят щетите както за вложителите, така и за българската икономика. Това е написал на стената на своя профил във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В своята публикация той коментира, че се е срещнал с членовете на Експертния консултативен комитет по проблемите на икономическата група КТБ. Борисов подчертава, че с тях са на едно и също мнение по отношение на казуса с поставената под надзор финансова институция. Бившият премиер настоява за незабавни действия за стабилизирането на КТБ.

Междувременно омбудсманът Константин Пенчев коментира, че проблемът КТБ не е нито финансов, не е нито банков. Според него той е единствено и изцяло политически и може да бъде решен от политиците. По  думите на Пенчев БНБ не е упражнявала никакъв контрол през годините. Той смята, че централната банка не само не предприема никакви мерки по отношение на поставената под специален надзор финансова институция, но и е абдикирала напълно.

Водещи

Най-четени