Борисов: Кризата в Гърция хвърля дебела сянка върху целия регион 20.07 | 14:54

Фискалният резерв ще мине 7 млрд. лева на 29 юли

От Ралица Стоянова

Кризата в Гърция хвърля дебела сянка върху целия регион, каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

Той отговори на въпрос на Сергей Станишев и Пламен Орешарски относно готовността на правителството за противодействие на негативните последици от кризата в Гърция, информира БТА.

Икономически проблеми има и в Румъния, както и в Сърбия и Македония, допълни премиерът. "Нашият регион е тежък и каквото и да говорим, думата "финансовата криза” присъства във всяко едно изказване. Меркел отчете това, с което се справи правителството”, добави Борисов. Според него заслугата за това е и на "Синята коалиция", които въведоха валутния борд, на правителството на "Тройната коалиция", което не е похарчило всичките пари, и на правителството на ГЕРБ.

На 29 юли фискалният резерв ще мине 7 млрд. лева, съобщи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

"Правим много неща, не виждам смисъл да го говорим, тъй като във вторник може вече да има ново правителство и вие ще го решите. Мерките, които са взети, във вторник ще ги кажем", добави той.

Сергей Станишев подчерта, че питането е отправено към премиера преди последните парламентарни избори в Гърция, заради риска страната да се откаже от реформи и поети ангажименти. "Няма зададени предприети мерки как да се ограничи негативното въздействие. Правителството пак ще действа след дъжд качулка”, заключи Станишев.

Водещи

Най-четени