Борисов: Съмнявам се в достоверността на доклада за КТБ 26.10 | 10:40

Разбрахме се да търсим кандидат с най-добра репутация за управител на БНБ, заяви той

От iNews.bg

Твърдо се съмнявам в достоверността на одитния доклад на КТБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведената среща с лидера на БСП Михаил Миков. По думите не е възможно дупката да е в размер на 4,2 млрд. Лева.

Лидерът на ГЕРБ заяви също така, че банковите закони у нас са отлични и в тях пише, че на БНБ дори не могат да се дават съвети. Според Борисов виновните за ситуацията, в това число упарвител и подуправител на БНБ трябва да носят съдебна отговорност.

По думите на Борисов бившият премиер Пламен Орешарски и бившият финансов министър Петър Чобанов също не трябва да бягат от отговорност, тъй като те са допуснали ситуацията с банката.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че банката може да заработи, обезпечените кредити да се изплатят, а през това време да се арестуват хората, отговорни за лошите кредити.

"Влиза държавата, маха лошото и остава доброто", заяви Борисов.

По време на срещата си лидерите на ГЕРБ и БСП са се разбрали също така за смяна на управителя на БНБ. Засега обаче няма предложен кандидат, като двамата са се разбрали да се търси най-добрата, безпартийна репутация, обяви Борисов.

Водещи

Най-четени