Булстрад планира увеличение на капитала 13.02 | 07:37

Ще бъдат издадени 613 647 нови акции, като емисионната стойност ще е 49 лв.

От Нели Минчева

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД ще гласува за увеличение на капитала си на Извънредно общо събрание, насрочено за 21 март, съобщиха от застрахователя. Проспектът за увеличението вече е потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН).

Предвижда се капиталът на компанията да бъде вдигнат от 21 477 630 лв. на 27 614 100 лв., чрез издаването на 613 647 нови акции с право на глас. Номиналната стойност ще е 10 лв., а емисионната стойност 49 лв.

Право да участват в увеличението имат лицата, придобили акции до 14 дни след общото събрание. Те ще получат права, равни на броя на акциите им, като 3,5 права дават възможност за записване на една нова акция.

Набраният чрез увеличението капитал ще бъде използван за увеличаване на финансовите ресурси за позиционирането на дружеството като лидер на пазара на общо застраховане, стабилизиране на финансовите показатели на дружеството и подобряване на капиталовата му адекватност, с оглед на завишените нормативни изисквания, осигуряване на устойчив ръст на застрахователния портфейл на дружеството, както и за инвестиране на част от средствата в проекти и програми, разработени с цел гарантирането на високо качество на предлаганите услуги на клиентите.

За инвестиционен посредник, който да обслужва увеличението на капитала ще бъде предложен ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД.

По време на събранието ще бъде гласувано и за освобождаването на Франц Фукс и Роланд Грьол като членове на Надзорния съвет по тяхна молба и избирането на тяхно място на Рудолф Ертл и Петер Хьофингер с мандат от 5 години.

Водещи

Най-четени